Nieuws

dec
03

SUN Rheden e.o. ontvangt check van Coöp

De Stichting Urgente Noden Rheden e.o. (SUN) heeft vrijdagmiddag 30 november een cheque van € 756,40 ontvangen van de Coöp supermarkt aan het Churchillplein in Velp. Het bedrag is het resultaat van een statiegeldactie in het derde kwartaal van dit jaar. Het totaal door klanten gedoneerde bedrag is door Coöp verdubbeld. De cheque is door bedrijfsleider Michel Rietman overhandigd aan het bestuur van SUN Rheden e.o. Hij benadrukte dat de actie voor SUN de hoogste opbrengst tot nu toe in 2018 is.

SUN Rheden helpt inwoners van de gemeente Rheden en omstreken die, ondanks alle goede voorzieningen van onze welvaartsmaatschappij, in een uitzichtloze financiële situatie zijn geraakt. Aan mensen die tussen wal en schip dreigen te vallen biedt SUN Rheden hulp bij acute (financiële) nood. SUN helpt als andere loketten gesloten blijven. Een gift van SUN fungeert als een vangnet of springplank, biedt mensen waardigheid, perspectief, een doorbraak of nieuwe kansen. Daarmee wordt bespaard op escalatie en maatschappelijke kosten.

SUN Rheden behandelt alleen aanvragen die worden gedaan door professionele hulpverleners en werkt landelijk samen in een netwerk van noodhulpbureaus. In SUN Rheden werken de gemeente Rheden, donateurs, particuliere fondsen, kerken en dienstverleningsorganisaties samen. Noodhulp is een aanvulling op de bestaande sociale structuur van de gemeente.

Alle ontvangen bijdragen van diverse fondsen komen 100% ten goede aan inwoners van de gemeente Rheden e.o. en worden uitbetaald in de vorm van eenmalige giften. De (werk)kosten die het Bureau van SUN maakt, worden door de gemeente Rheden gedragen. Er is ook een nauwe samenwerking tussen de gemeente en SUN om inwoners optimaal van dienst te kunnen zijn in noodsituaties. Binnen 24 uur nadat een complete aanvraag bij het Bureau binnenkomt, wordt een besluit genomen over de toekenning en hoogte van de gift die SUN doet.

Het geld dat Coöp heeft geschonken wordt door SUN gecombineerd met een gift van Open Coffee Velp/Rheden die maandelijks een vrij toegankelijke en laagdrempelige netwerkbijeenkomst houdt. Zowel kleine als grote ondernemers (en mensen die plannen hebben om ondernemer te worden) uit Velp, Rheden en nabije omgeving zijn er van harte welkom. Om die reden worden deze twee bijzondere giften samengevoegd om daarmee een lokale ondernemer die het zwaar heeft, een extra steuntje in de rug te geven. Want SUN verstrekt ook giften aan ondernemers (ZZP’ers en andere kleine ondernemers) die het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden. 

Tot 1 december heeft SUN in 2018 in totaal 126 aanvragen afgehandeld. De aanvragen komen van een grote diversiteit aan (professionele) hulpverleners en de meeste giften worden gedaan in de vorm van leefgeldbonnen van een supermarkt, woninginrichting en huishoudelijke apparatuur.